Contact: 06 111 27 881
Maandag tot vrijdag - 09:00 - 18:00

Over Hanneke

Een aantal jaren geleden stond ik nog voor de klas toen ik merkte dat op de een of andere manier dit niet langer meer bij mij paste.
 
Ik merkte dat ik geen energie meer kreeg van mijn werk, ik ging er met tegenzin naartoe om er vervolgens doodmoe van thuis te komen. Het ging zelfs zo ver dat ik op zondagmiddag al buikpijn had omdat ik op maandagochtend weer moest. Niet alleen thuis had ik hier last van, op mijn werk was ik geïrriteerd en had ik geen zin in nieuwe dingen.
 
Tijdens mijn zoektocht naar wat ik dan zou willen, heb een aantal dingen uitgeprobeerd, maar dat was het allemaal niet.
 
Wat ik al wel wist, is dat ik graag met vrouwen werkte.
 
Ik herkende veel in vrouwen wat onzekerheid betreft.
 
Ik had zelf mooie stappen gezet in het ontwikkelen van mijn eigen zelfbeeld en het raakte me als ik zag dat andere vrouwen met diezelfde dingen worstelde. Dus daar wilde ik iets mee. Vrouwen een stap verder helpen. Ik wist nog steeds niet wat ik wilde gaan doen tot ik op een dag een kleuradvies kreeg.

 

Dit is het!

Ik had al jaren eerder eens een kleuradvies gekregen, maar daar klopte voor mijn gevoel niks van. Die sessie duurde destijds ook heel lang en was heel saai.
 
Toen ik op een dag in de stad langs een nieuwe kledingwinkel liep, zag ik dat je daar ook een kleuradvies kon krijgen. Toen ik binnenstapte met de vraag of zij eens naar dat eerdere kleuradvies wilde kijken bleek mijn gevoel juist, het advies klopte niet.
 
En die vrouw in de winkel die mij dat nieuwe kleuradvies gaf, deed dat zo leuk en het gaf mijn zelfvertrouwen zo'n boost, dat ik dacht:
Dat is het!
Op die manier wil ik met mensen omgaan en op die manier wil ik vrouwen helpen.
 

Hoe wordt je 'dat' dan?

Toen ik ging googelen hoe je 'dat' dan werd, ik vond een handjevol opleidingen waaruit ik kon kiezen.
 
Uiteindelijk koos ik voor de opleiding en de mensen waarbij ik me goed voelde. En zo ben ik er eigenlijk in gesprongen.
 
Mijn eerste afspraak herinner ik me nog goed.Ik ging op de fiets, het was vlak bij en ik was zoooo zenuwachtig!
De afspraak duurde ook vele langer dan de geplande 2 uur. Maar wat was deze vrouw blij achteraf!
 
De eerste paar afspraken heb ik wel steeds moeten zeggen tegen mezelf:
'Jij bent de professional, jij weet het, jij kunt het!'.
 
Langzamerhand kwam ik er achter dat een kleuradvies bijna niet zonder een stijladvies kan.
 
Kleur heeft heel veel met stijl te maken.
Een heel uitbundig type gaat vaak gekleed in hele uitbundige kleding. Dit houdt niet op bij kleur, maar zet zich ook door in prints enzo. Dus daar komt dan meteen een stuk stijl om de hoek kijken.
 
Ik besloot om ook daar de opleiding voor te volgen zodat ik deze kon gaan combineren.
 

Van kleur- en stijladvies naar kledingcoaching

In de loop van de tijd dat ik nu kleur- en stijladviezen geef, merkte ik dat het hebben van een eigen kledingstijl vaak heel nauw verband houdt met hoe een vrouw zichzelf ziet en welke ontwikkeling een vrouw doormaakt.
 
Heel vaak kom ik bij klanten die een ingrijpende gebeurtenis mee hebben gemaakt en daarna ineens behoefte hebben aan een nieuwe stijl of nieuwe kleuren.
Vaak zijn ze verwachtingsvol, trots op wat er al gebeurt of bereikt is.
Ze staan aan het begin van iets nieuws en ik kan ze een stukje verder helpen daarin.
Dat geeft me zo'n fijn en positief gevoel!
 
Om deze mensen goed te kunnen helpen volstaat een kleur- of stijladvies alleen niet. Door middel van het stellen van vragen en goed te kijken naar waar iemand heel wil zorg je dat het innerlijk én het uiterlijk klopt.
 
Dit is wat ik meemaak als kledingcoach
“Pas geleden was ik bij een vrouw die moeilijke jaren met een scheiding achter de rug had. Van haar familie had ze 'mij' cadeau gekregen. In het gesprek dat ik aan het begin met haar had kwam heel duidelijk naar voren dat ze niet meer die bange, naïeve vrouw wilde zijn die ze tijdens haar huwelijk was. Ze wilde laten zien wat er eigenlijk diep van binnen was: een vrouw die weet wat ze wil, die niet zomaar bang is voor alles wat er op haar weg komt. Hierop legden we alle grijstinten weg en keken we naar welke kleuren en stoffen en materialen beter bij haar nieuwe 'ik' pasten. Daar werd ze heel blij van en ik zag haar opbloeien!”

 

Je hoeft niet te zijn zoals de vrouwen in de media

Ik was zelf altijd heel onzeker over mezelf. Sterker nog; ik schaamde me vroeger dat ik een meisje was, ik wilde een jongen zijn!
 
Maar ik heb hier zo'n ontwikkeling in doorgemaakt, ik ben daar zo vrij van gekomen en ben nu gewoon gelukkig met wie ik ben. Dat laatste kleuradvies heeft me daar wel in geholpen, dat ik ging inzien hoe ik kleuren voordelig in kan zetten. Ik merk dat zoveel vrouwen zo onzeker zijn en dat we allemaal worstelen met dezelfde angsten.
Globaal genomen: word ik wel gezien, ben ik mooi genoeg, ben ik goed genoeg, ben ik zoals de rest?
 
Ik wil vrouwen daar heel graag mee helpen door ze te laten zien dat iedereen een unieke schoonheid heeft en dat iedereen uniek is.
Dus dat je niet hoeft te zijn zoals de vrouwen in de media.
Stop met jezelf te vergelijken met anderen en met de media. Je hoeft niet zo te zijn als de rest. Je bent uniek en iedereen is op haar eigen manier mooi is.
Niet op een manier zoals je in de media ziet. Leer vieren dat jij uniek bent.
Zodra je je zekerder voelt over jezelf, kun je ook beter kijken naar wie je zelf bent en waar je kwaliteiten liggen.
Zo hoeft je uiterlijk geen blokkade te zijn maar juist een kracht.

Dit heeft mij gebracht dat ik gewoon lekker kan doen wat ik leuk vind en dat ik me niet laat tegen houden door angst, onzekerheid of intimidatie. Dat geldt voor iedereen denk ik.
 

Kriebeltje in mijn buik

Ik kreeg steeds vaker vragen van vrouwen die ook de opleiding wilde doen die ik gedaan had of die een dagje met me wilden meelopen om te kijken of het vak iets voor ze is. Dit in combinatie met het feit dat ik het ontzettend leuk vind om mensen iets te leren en te coachen maakten dat ik ging dromen over het ontstaan van een eigen opleiding.
 
Terwijl ik de websites bekeek van de opleidingen kreeg ik zo'n soort kriebeltje in mijn buik: Stel je voor dat ik dat toch eens zou kunnen doen! Daar werd ik wel heel blij van.
 
Dus dat was de reden dat ik dacht: ik spring.
 
Zo ontstond de Mooi! Stijlopleidingen.
 
- Hanneke
 
Over Hanneke

Mooi!

Vijgendam 48
3901SL Veenendaal

Let op: niet alle opleidingen worden op bovenstaand adres gehouden, kijk bij een specifieke opleiding op welke locatie deze gehouden wordt.

Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!

Brochure downloaden - Welke opleiding past het best bij mij?

Wil je ontdekken welke opleiding bij jou past en informatie over wanneer welke opleiding start, vul dan je naam en e-mailadres in en ik stuur je de opleidingenbrochure op per e-mail.
Powered By Raket