Contact: 06 111 27 881
Maandag tot vrijdag - 09:00 - 18:00

Over de Academie

Na het volgen van een opleiding kleuradvies en een opleiding stijladvies ben ik, Hanneke Develing, inmiddels al zo´n 4 jaar kleur- en stijl adviseur en kledingcoach. Gaandeweg kwam ik er achter dat het veel vergt om een bedrijf op te bouwen. Terwijl ik bezig was leerde ik steeds meer praktische dingen als: hoe start je wanneer je klaar bent met je opleiding, hoe organiseer je een workshop, hoe zorg je dat de klant ook alle tips die je geeft onthoud, hoe geef je trainingen aan groepen. Ik zocht alles zelf uit, ging er zelf mee aan de slag en uiteindelijk werkte het.

Ik kwam er na het doen van deze opleidingen ook achter dat ik nog zo veel meer kon leren om mijn klanten nog betere adviezen te geven. Ik bleef boeken lenen bij de bieb over styling en ontdekte dat je zoveel communiceert met kleding (bewust of onbewust).

 

Dit is wat ik meemaak als trainer

“Bij een netwerk voor vrouwen die werkzoekend zijn gaf ik eens een training over eerste indruk en hoe je overkomt in een gesprek. Wat doe je wel en wat niet. Ik liet de vrouwen zien hoe ze overkomen. Ze hadden vaak zo'n A-HA moment. Dan snapten ze ineens waarom een bepaalde kledingstuk wel bij ze paste en een andere niet. Of ze zagen in dat ze een bepaalde indruk maakten door hoe ze hun bloes combineerden met een bepaalde broek. Of hoe ze iemand bij binnenkomst een hand geven of niet aankeken. Dat gaf hen zoveel inzicht in hun eigen gedrag en eerste indruk. Hen hiermee helpen, daar kreeg ik zoveel energie van! En ik zag ook dat de vrouwen hier van smulden.”

 

Zo leuk is dit vak!

Ik merkte dat ik het geven van trainingen heel leuk vind; het staan voor een groep en kennis aan anderen overdragen. Het onderwijs, waarin ik altijd heb gewerkt, zit dus nog steeds wel in mijn bloed. Ook kreeg ik steeds vaker vragen van vrouwen die ook de opleiding wilde doen die ik gedaan had of die een dagje met me wilde lopen om te kijken of het vak iets voor ze is. Ik vind het altijd erg leuk wanneer er iemand met me mee gaat. Vooral omdat ik dan kan laten zien hoe ik werk en hoe leuk het vak is. Vaak ontdekken we dan in de auto al wel of het iets is voor iemand of niet. Ik vraag die persoon dan altijd de oren van het hoofd zodat ik een beetje weet wie ik naast me heb.

Die twee zaken maakten dat ik ging dromen over het ontstaan van een eigen opleiding. Terwijl ik de websites bekeek van de opleidingen kreeg ik zo'n soort kriebeltje in mijn buik: Stel je voor dat ik dat toch eens zou kunnen doen! Daar werd ik wel heel blij van. Dus dat was de reden dat ik dacht: ik spring.

 

Nu jij

Met de kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan en mijn wens om andere vrouwen dit mooie vak te leren, ben ik begonnen mijn eigen opleidingen samen te stellen. In mijn opleidingen zitten natuurlijk een heleboel vakinhoudelijke lessen verwerkt, maar zul je ook een heel aantal praktische zaken leren. Zo kun je na het volgen van een opleiding ook écht van start als zelfstandig kleur- en stijladviseur of kledingcoach. 
Over de Academie

Mooi!

Vijgendam 48
3901SL Veenendaal

Let op: niet alle opleidingen worden op bovenstaand adres gehouden, kijk bij een specifieke opleiding op welke locatie deze gehouden wordt.

Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!

Brochure downloaden - Welke opleiding past het best bij mij?

Wil je ontdekken welke opleiding bij jou past en informatie over wanneer welke opleiding start, vul dan je naam en e-mailadres in en ik stuur je de opleidingenbrochure op per e-mail.
Powered By Raket